Därför ska du ”plugga ” hos oss

Om du väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg kommer att ha många jobb att välja mellan. Direkt efter utbildningen. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid.

Praktik i verkligheten

Vård- och omsorgsgymnasiet har nära samarbete med många arbetsplatser inom området vård och hälsa. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en del av din utbildning. I mötet med verkligheten prövas dina teoretiska kunskaper, du får nya erfarenheter och du utvecklas som person. För många av våra elever har praktiktiden lett både till extrajobb och till fast jobb efter gymnasiet.

Stöttande mentorer och lärare

Våra engagerade mentorer och lärare hjälper dig att lyckas. Som elev på Vård- och omsorgsgymnasiet får du en egen mentor – en vuxen stödperson som ser, bekräftar, bryr sig om och stöttar så at du lättare kan nå dina mål. Att skolan är liten gör det också lättare för alla lärare och elever att lära känna varandra. Det gör att att du alltid hittar någon vuxen att be om hjälp när du behöver. 

Utlandskontakter

Skolan arbetar aktivt med att öka möjligheterna till internationella kontakter och utbyten. Detta bidrar till att ge våra elever nya perspektiv och kanske intresse för att arbeta i vårdyrken utomlands. 

 

Kunskap i ett sammanhang

Vi vet att trygghet och en känsla av sammanhang är viktiga faktorer för motivation och studieglädje. Eftersom skolan är specialiserad på inom vård och omsorg kan lärare i olika ämnen samarbeta i gemensamma teman.  Genom studiebesök och externa föreläsare blir kopplingen mellan kursinnehåll och verklighet ännu större. Med vår kunskap inom hälsoområdet ser vi att fysisk aktivitet också är viktig för att orka plugga. Därför får du som elev ett bidrag till kort på Friskis & Svettis. Tränar du mer än 30 gånger får du hela kortet betalt.

Flera möjligheter att plugga hos oss

Vård- och omsorg

Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig för högre studier om du vill bli t.ex. sjuksköterska, sjukgymnast, psykolog, socionom eller liknande. Direkt efter examen har du dessutom ett yrke och kan jobba som undersköterska eller stödassistent inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst.

Introduktionsprogram

Genom ett introduktionsprogram kan du som saknar full behörighet gå en gymnasieutbildning utifrån dina förutsättningar. Då kompletterar du nödvändiga grundskoleämnen och läser samtidigt kurser på vård- och omsorgsprogrammet.